Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със Селеспийд 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със Селеспийд 147

Добър ден на всички колеги,така да го кажа нов фен съм на тази марка,наскоро ми изпадна една количка модел 2.0 147 туин спарк 2003 година селеспийд но има проблем в скоростната кутия,от бутончетата зад волана си сменя скоростите нормално но от лоста като се опитам да сменя и връща не сменя скорост или изключва на свободна,някои по опитен или които се е сблъсквал с такъв проблем ако може да помогне по въпроса
    Искам да отбележа че пиша от профила на познат поради причината че не успях да си направя свои.

Поздрави !
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Като вдигнеш кожата, ще видиш, че от лоста излиза един лентов кабел, който завършва с букса към инсталацията на колата. Провери буксата на какво дередже е ! На City всичко ОК ли е ? Как включваш задна и първа ?

Comment

щом от перата сменяш и всичко е ОК значи селето като система си работи проблема е около лоста
      AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
      http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
      Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
      BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Утре ще проверя че днес се стъмни вече,одеве просто смених акомулатора и пробвах на място първа и задна но влизаше само първа задна не влизаше опцията за сити от къде се включва и изключва също така не е с кожа а с пластмаса държи се на 4-5 шестограмчета ако не се лъжа

Comment

Първоначално публикувано от freekyou Покажи съобщение
          Утре ще проверя че днес се стъмни вече,одеве просто смених акомулатора и пробвах на място първа и задна но влизаше само първа задна не влизаше опцията за сити от къде се включва и изключва също така не е с кожа а с пластмаса държи се на 4-5 шестограмчета ако не се лъжа
          До лостчето има копче на което пише сити,натискаш го,на дисплея където показва скоростите се появява надпис с малки букви сити и си Ок,минаваш на напълно автоматичен режим.
          А кожа няма как да нямаш,колегата ти казва за кожата около скоростния лост която почва след пластмасата държаща се на 4-5 шестограмчета.
          Преди време и на мен ми го направи тоя номер със скоростите,превключваше само от волана,на сити си беше наред и се оправи сам проблема.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

как да махна кожичката без да я нараня,преди 20минути се качих да я поразкарам в началото беше наред всичко но после изключи изведнъж и не искаше да се включи нито една от скоростите,натиснах бутона сити и там беше без промяна...
            След изключване на акомулатора и изчакване малко време,като го включа и после първа влиза и тръгвам но при опит за смяна на 2ра и изключва пак на свободна и до там...

Comment

как да махна кожичката без да я нараня,преди 20минути се качих да я поразкарам в началото беше наред всичко но после изключи изведнъж и не искаше да се включи нито една от скоростите,натиснах бутона сити и там беше без промяна...
              След изключване на акомулатора и изчакване малко време,като го включа и после първа влиза и тръгвам но при опит за смяна на 2ра и изключва пак на свободна и до там...

Не разбрах на сити режим превлкючва ли си нормално скоростите?

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                Не разбрах на сити режим превлкючва ли си нормално скоростите?
                Не,същата работа е

Comment

Извинявам се на колегата че използвам неговата тема.

Да помагат разбиращите,моето селе от вчера капе малко,но постоянно,нивото в казанчето е между мин. и макс.,иначе някакви проблеми не ми прави,превключва си нормално.
                  Преди месец някой ми беше казал че ако изхвърля масло постоянно заминава сферата,ако е от сферата към кой да се ориентирам за ремонт и колко горе-долу излиза ремонта.

Comment

Някои по моя въпрос да помогне ?? Ходих в сервиз тука в испания където се намирам и ми израсиха една нереална сума от 4 000 евро за смяна на ск.кутия,тя колата ми не струва толкова

Comment

Да обобщим. От волана сменя без проблем. От лоста не иска, също и в сити режим не работи. А надписа "CITY" появява ли се на дисплея?
                      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Някои по моя въпрос да помогне ?? Ходих в сервиз тука в испания където се намирам и ми израсиха една нереална сума от 4 000 евро за смяна на ск.кутия,тя колата ми не струва толкова
                        хахаххаха, колега , ако си близко до Валенция може да имаш късмет ( аз съм тук за Формулата , но след петък не ме търси ) Лаптопа и кабеляците са в мен
                        А сега по темата :
                        Първо кажи с малкият или големият дисплей си на колата ?
                        Ако си с големият, имаш ли надпис Selespeed system failed , и след това ти седи една икона на дисплея . Ако си с малкият , мига ли ти червената иконка ?
                        За да може да ти се помогне , опиши проблема точно и подробно.
                        Иначе, ето ти една подробна тема , ако не си я видял
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34244

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:17 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Да помагат разбиращите,моето селе от вчера капе малко,но постоянно,.......
                        Капе от къде ? Ако е от маркуча на преливника са ти казали правилно. Поръчай си нова сфера от нета. Смени си я сам, философията е да си върнеш маслото в казанчето , но при заминала сфера си е дерт. Сменяй смело, и ползвай стари дрехи, че хидравличното масло не се пере
                        В горният пост съм цитирал тема в която има много подробно описано, как да провериш дали сферата ти е пътник !

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                          хахаххаха, колега , ако си близко до Валенция може да имаш късмет ( аз съм тук за Формулата , но след петък не ме търси ) Лаптопа и кабеляците са в мен
                          А сега по темата :
                          Ако си с големият, имаш ли надпис Selespeed system failed , и след това ти седи една икона на дисплея . Ако си с малкият , мига ли ти червената иконка ?
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34244

Капе от къде ? Ако е от маркуча на преливника са ти казали правилно. Поръчай си нова сфера от нета. Смени си я сам, философията е да си върнеш маслото в казанчето , но при заминала сфера си е дерт. Сменяй смело, и ползвай стари дрехи, че хидравличното масло не се пере
                          В горният пост съм цитирал тема в която има много подробно описано, как да провериш дали сферата ти е пътник !
                          Колега според написаното от теб сферата ми е наред.
                          Значи теча се дължи на нещо друго.
                          Та за проверка на сферата: Давате контакт и превключвате няколко предавки докато чуете , че помпта се включи. Изчаквате да вдигне налягане и да изключи. След това превключвате по една предавка и броите. Ако помпата тръгне на, или след 3-тото превключване , сферата е ОК

Comment

Ако тече от преливника ..... Спри да и наливаш масло тогава. Остави я да си "повърне" излишното

Comment

[QUOTE=dobromirski;903542]хахаххаха, колега , ако си близко до Валенция може да имаш късмет ( аз съм тук за Формулата , но след петък не ме търси ) Лаптопа и кабеляците са в мен
                              А сега по темата :
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34244[COLOR="Silver"]

Не съм обърнал внимание да ми светка нещо с малкиа дисплей съм и да като включа сити бутона го изписва на дисплея...

Comment

Working...
                              X